Preview Mode Links will not work in preview mode

Vægtvinder v/ Gitte Boesen


Sep 8, 2022

“Hvordan opnår jeg et stabilt vægttab?”

 

Har du også spurgt dig selv eller andre om hvordan du egentlig opnår et stabilt vægttab?

I så fald vil jeg lige starte med at rose dig for spørgsmålet, fordi det indikerer nemlig, at du er klar til at gå vejen til et varigt vægttab. Hvilket er, hvis du skulle være i tvivl, ikke det samme som en kedelig kostplan, en striks ‘ugebladsslankekur’ eller en trendy kostretning der dikterer hvad du må og ikke må spise.

 

Du har formentlig fået nok af at sulte dig selv, af at falde i igen og igen og ‘starte forfra på mandag’

 

Du ved godt, at det eneste bootcamps gør, er at dræne din krop og at et vægttab handler om meget mere end ‘så skal jeg bare spise grøntsager og undgå at spise kage’ - som om du ikke har prøvet det 1000 gange før. 

 

Ej 1000 forsøg er måske lige i overkanten, eller er det?

Typisk så har de kvinder der opsøger min hjælp prøvet lidt af hvert når det kommer til vægttab.

De har prøvet de store populære slankekure og været under vingerne hos diverse ‘vægttabsguruer’, men kun for at erfare, at vægttabet kun blev midlertidigt.

Eller i bedste fald holdbart, men i en tilværelse fyldt med forbud og frygt for ‘gad vide hvor længe det holder?’

 

Og det er altså ikke et stabilt vægttab.

 

 Et stabilt vægttab, er et vægttab der går støt fremad og som, når du har opnået din idealvægt, bliver der - uden frygt, uden stress og med absolut sikkerhed for at du ikke er til at rykke. At vægten ikke stiger igen, uanset hvad der end sker i dit liv.

Og det kræver altså en kende mere end at følge en eller anden populær diæt eller slankekur og helt præcist hvad det er, dykker jeg ned i, i dag.

Så lad os hoppe direkte ud i det. 

 

De 6 faktorer du skal have styr på, hvis du vil opnå et stabilt vægttab.#1 Du skal spise ordentligt og være mæt.

Først og fremmest så er fysisk optimal mæthedsfornemmelse alfa og omega i et stabilt vægttab. Alllerede her går mange traditionelle slankekure og vægttabsstrategier helt galt i byen. 

 

Måske tænker du ‘jamen, hvis jeg hele tiden er mæt, så taber jeg mig da ikke!’ og til din store lettelse, kan jeg fortælle dig at du sagtens kan opnå et vægttab -  samtidig med du føler dig mæt og energisk! Faktisk er det at sørge for ordentlig mæthed det bedste du kan gøre - hvor mange gange er du ikke lige røget af sporet, fordi sulten, eller afsavnet, har været for stor?
 

Sult er en af vores ‘urfølelser’ eller instinkter og når den aktiveres, så er dit indre urmenneske altså fuldstændig ligeglad med om du ønsker at tabe dig. Så vil den have mad og det vil den have NU. Uden mad dør du og dine urinstinkters vigtigste opgave er at sikre dig overlevelse.

 

Så du skal have en fornuftig måltidsstruktur der holder dig mæt, energisk og som inkluderer alle de fødevarer du godt kan lide. 

Ikke noget med at forbyde dig selv visse fødevarer. Det vil medføre afsavn, som har præcis samme konsekvens som sult.
Når du har en god måltidsstruktur og du får kalibreret din sult og mæthedsfornemmelse, så kan du gå videre til punkt to t i at opnå et stabilt vægttab

 

#2
Du skal have styr på sukkertrangen (den akutte spisetrang)


Kender du det der med, at du får ustyrlig lyst til et eller andet, typisk sødt. Men du ved godt, rationelt set, at du ikke er sådan rigtig sulten. Måske fordi du lige har spist, eller fordi du godt ved, at den eneste grund til lysten kom, var fordi du pludselig huskede den plade chokolade du har til at ligge i køkkenet?

Denne sukkertrang, eller spiselyst, er årsag til rigtig mange kilo der ikke forsvinder.
Studier viser igen og igen, at det sjældent er hovedmåltider der volder folk problemerne.
Generelt set spiser de kvinder der går hos mig sundt - de spiser bare enten for meget eller og ryger der (usunde) snacks og mellemmåltider indenbords - typisk om eftermiddagen eller aftenen, afhængig af individets spisemønster.

At få styr på sukkertrangen, handler om at forstå hvorfor den opstår, lære hvad du selv kan gøre og vigtigst at få implementeret de korrekte ‘redskaber’ til den del af din sukkertrang du ikke selv føler, at du er herre over, således at sukkertrangen med tiden elimineres (ja det er helt og holdent muligt)

Det er her vigtigt at forstå, at det er hele sukkertrangen der skal adresseres, for hvad hjælper det hvis kun noget af den afhjælpes? - ikke en dyt!
Og skulle du være i tvivl, så elimineres sukkertrang ikke ved, at du bare siger til dig selv, at du ikke må købe X, Y, Z det at du ikke må spise det.
Det ved du allerede, fordi du allerede har prøvet netop dette - og hvis det virkede ville du ikke sidde her og læse med,#3
Overspisningsadfærd skal afhjælpes.


Nummer tre er og bliver nok den allervigtigste, nemlig at få afmonteret dine overspisningsadfærd, hvis det er noget du gør.
Overspisning er et paraplybegreb for, når du spiser mere end du har et reelt fysisk behov for. Typisk som følge af bestemte situationer, omstændigheder og følelser, så bare for at nævne et par enkelte.

Du spiser eller drikker mere end du har behov for. Eller du spiser selvom du ikke er sulten eksempelvis

- om aftenen når du lander i sofaen efter en lang dag

- i weekenderne når du er sammen med familien

- når du kommer hjem fra arbejde om eftermiddagen.

-hvis du keder dig eller føler dig rastløs

- hvis du er træt eller trist

-hvis du skal forkæle dig selv eller fejre en særlig begivenhed

- når du er sammen med bestemte menneskerOverspisning er det vi kalder et uhensigtsmæssigt spisemønster.
I mange år var det enormt tabubelagt og mange kvinder benægter at overspise men faktum e,r at det er helt almindelig. Faktisk gør omkring ⅓ af danske kvinder det i forskellig grad og det gode er, at du med den rigtige hjælp kan slippe ud af overspisningens klør.


At afmontere overspisning vil ikke alene være en hjørnesten til at opnå et varigt vægttab, men det vil også give dig følelsesmæssig frihed fra mad og gøre, at du slipper eventuel madstress, som er konstante eller meget hyppige tanker omkring mad, krop og spisning.

Jeg var selv overspiser i mange år og det var først da jeg slap min overspisning at jeg opnåede et varigt vægttab.

Overspiser du, så skal du ikke skamme dig, men du skal få hjælp til at slippe det - et liv med overspisning er ikke et fristed, men et fængsel.
Selvfølgelig skal jeg ikke bestemme over dig, men jeg har endnu ikke mødt en eneste kvinde der har fortrudt, at de tog rejsen ud af overspisning. Tværtimod har jeg haft rigtig mange som har sagt sætninger a la “havde jeg bare opsøgt din hjælp tidligere, så ville jeg ikke være kommet så langt ud”.

Hvis du tager blot en besked med fra i dag, så håber jeg at det er, og det kan jeg sige uden at kende dig:
Du kan overkomme overspisning og du er helt sikkert det værd! Du fortjener et liv med de bedste forudsætninger for trivsel, glæde og høj selvfølelse.


Jeg har hjulpet utallige kvinder til at leve et liv uden overspisning og jeg kan med garanti også hjælpe dig.#4
Et stabilt vægttab kræver vaneændringer.

Du har sikkert hørt frasen ‘vi mennesker er vanedyr’ og den holder vand 100%.

Det forholder sig nemlig sådan, at et sted mellem 80-95% af alt vi gør i vores dagligdag er vaner.

Vaner eller rutiner danner fundamentet for vores - dit og mit - liv. 

Derfor er det også dine vaner der afgør dine resultater - på godt og ondt. 

 

Men vaner er ikke altid sådan lige at ændre.
Det ved du, fordi du har sikkert prøvet det før - både med noget der lykkes og er fejlet. Det har vi alle prøvet. 

 

Vaner har en helt bestemt formel - eller opskrift - og måden du mest hensigtsmæssigt ændrer vaner, har også en helt bestemt fremgangsmåde. Noget jeg som vanecoach er uddannet til.
Det betyder ikke, at det bare er ‘peace of cake’, men det betyder, at selv de strideste vaner er til at ændre. Og så skal du huske, at vaner er ligeglade med om de hjælper dig eller modarbejder dig i dine mål.

 

Vaner er automatiserede handle- eller tankemønstre, som er lagret i den primitive del af hjernen.

 For nu at gøre det så forsimplet som muligt. Derfor kan du også have nok så sunde, rationelle overbevisninger om, at du skal ændre vaner, men alligevel formår du  ikke at gennemføre.
Det at du ved ‘hvad du skal gøre’, hjælper ikke af den simple årsag at den primitive del af din hjerne ikke responderer på fornuft.#5
Du skal være motiveret og være din egen ‘motivationsmester’

Som nummer fem kommer motivation -  uden motivation intet vægttab. Og var du med på vægttabsaften, så ved du også hvorfor. 

 

Men her kort fortalt, kan jeg sige at motivation er det der driver dig og hjælper dig til at træffe de hensigtsmæssige beslutninger.

MEN motivation er en flygtig faktor.
Det har du sikkert før oplevet. At være fuldt motiveret og føle dig 100% sikker på at denne gang lykkes det, men tre uger senere er luften fuldstændig gået af ballonen. 

Motivation kan derfor under ingen omstændigheder stå alene i et vægttab og i perioder vil den være større end i andre - det er motivationens natur. Men den er absolut nødvendig og du kan lære at finde, bevare og dyrke din motivation. Du kan erhverve dig en række konkrete redskaber til at håndtere de perioder hvor motivationen er væk - uden det betyder at du skal falde fra, tage på eller begynde på de gamle vaner. Det er motivationsmestring.


#6
Et stabilt vægttab kræver et skifte i måden du ser dig selv på.

Den sjette faktor i et stabilt vægttab er - nej det er ikke motion som mange ellers tror. Motion er på ingen måder nødvendigt. Det er anbefalelsesværdigt og noget jeg ofte hjælper mine klienter med at komme i gang med nogle gode rutiner omkring, men det er ikke nødvendigt. 

 

Det er derimod nødvendigt, at få oparbejdet højt selvværd, mestringstillid og ikke mindst en identitet, som en der mestrer vægttabet. Det lyder omstændigt, men bare rolig, det er det ikke og du læser med det helt rigtige sted. 

 

Lad mig fortælle dig hvorfor…
Hvis du har lavt selvværd, så er selvsabotage næsten uundgåeligt. Rigtig mange af de kvinder der starter hos mig, er deres egen værste fjende. De saboterer faktisk både dem selv og deres resultater - ofte helt ubevist. Derudover, har mange af dem mistet troen på at de kan lykkes, De har haft så urimeligt mange vægttabsnederlag at de ikke længere tror på dem selv.

Det er mestringstilliden der har fået et gevaldigt knæk - den skal genopbygges. 

 

Sidst men ikke mindst, så har mange skabt en identitet omkring sig selv som
‘hende den store’,
hende den sliksultne,
hende tyggehyggeren,
hyggefisen,
chokoladeelskeren,
Madmutter

eller hvad det nu kan være - ofte uden andre kender til denne labeling af dem selv. 

 

Disse tre (selvværd, identitet og mestringstillid under punkt 6) skal altså ændres og faktisk sker det langt hen ad vejen helt af sig selv, hvis du er på et solidt forløb der sørger for at du får alle faktorer ændret så i rækkefølge:#1 den slankende, mættende måltidsstruktur uden forbud der holder dig mæt og i et kalorieunderskud.

# 2 sluppet af med sukkertrangen, som gør dine snacks og mellemmåltider til fedende kaloriebomber

#3 afmonteret overspisning - sid ikke denne overhørig og vær ikke skamfuld omkring det.
Jeg er tidligere overspiser og de fleste af mine klienter er det i variende grad.
Det har intet med dig som person at gøre. Det fortæller intet om dit værd, dit intellekt eller personlighed. Overspisning er tilfældigt tillærte mønstre der igennem en god proces kan afmonteres.

#4 vaneændringer - ofte er det få, men essentielle, vaner der skal ændres for at du radikalt ændrer din vægt.

 

#5 motivationen - lad ikke dit vægttab afhænge af motivation, men lær at finde, dyrke og bevare den, selv når livet virkelig slår knuder.

Og når alt det er sket, så har du opdaget, at du kan tabe dig på en stabil og holdbar måde - det får din mestringstillid til at stige i vejret. Du har også skabt en ny identitet der er mere i stil med en vinder - vinder af livet (uden at lyde alt for amerikansk)


Eller en VÆGTVINDER, fordi! Og nu skal du følge med…

Alt det som jeg lige har gennemgået, alle seks punkter er de moduler du gennemgår og får implementeret, hvis du kommer med på www.gitteboesen.nu/vv2022 

 

VÆGTVINDER er et gennemtestet forløb, der giver dig et stabilt varigt vægttab og et liv uden overspisning. 

Og det er muligt for dig at komme med lige nu, men du skal være hurtig, for på søndag den 11 september 2022, er det ikke længere muligt.
VÆGTVINDER afholdes tidligst midt 2023 igen.

 

Vægtvinder er et 12 ugers online vægttabsforløb, som trin for trin tager dig på en spise, vane og vægtforvandlende rejse, så du når i mål med vægten og bliver der. 

 

Jeg er med dig hele vejen, alle 12 uger og du har foruden selve forløbet direkte afgang til min coaching, hjælp og support. 

Du har evig adgang til alt materialet og det er kun dig og et lille lukket hold af andre VÆGTVINDERkvinder. Der er begrænset antal pladser, så du er sikker på ikke at drukne i mængden. 

Det gennemsnitlige vægttab for deltagere er 8-12 kilo på de tolv uger, men det usædvanlige og der hvor VÆGTVINDER virkelig adskiller sig er, at når du er færdig med forløbet, så er du klar til at stå på egne ben og vægttabet fortsætter derfor indtil du har nået den vægt du ønsker - og du bliver der.


På VÆGTVINDER tager du skeen i din egen hånd og du lærer alt der skal til, for at du opnår dit stabile, varige vægttab.

Du kan læse mere om forløbet på www.gitteboesen.nu/vv2022 

 

Jeg glæder mig til at byde dig velkommen på VÆGTVINDER - du vil ikke fortryde det.