Preview Mode Links will not work in preview mode

Vægtvinder v/ Gitte Boesen


Jul 8, 2021

Er du klar til at skabe overblik og som følge deraf skabe resultater (enten vægttab eller vægtstabilitet) henover sommerferien?
Ja! Så find papir og pen frem og vær klar til denne superpraktiske episode af podcasten, hvor vi sammen skaber de bedste forudsætninger for dit vægttab.

Jeg tager udgangspunkt i sommerferien, men modellen kan snildt anvendes i andre perioder af året/dit liv hvor du erfaringsmæssigt tager på og/eller har svært ved at kontrollere kosten.

 

Hent min gratis guide med 5 vægttabsboostende vaner her www.gitteboesen.nu/vanerDet blev der sagt:


Hvordan plejer det at gå for dig når du har ferie?
Tager du på? Taber du dig? Eller er ferien en tid med ubevidst vægtvedligehold?


Eller hvad med efter ferien? Er det så let at komme tilbage i de gode vaner eller vedligeholde de vaner du fik startet og egentlig godt vil beholde. Eller kæmper du altid flere uger efter ferien med at komme tilbage?


Uanset, får du i dag en virkelig simpel og alligevel supereffektiv fremgangsmåde til at få både overblik, skabe ro og sørge for vægten ikke løber løbsk eller vanerne for den sags skyld, når det kommer til kosten.

 

Du kan derfor med fordel have pen og papir klar og i øvrigt: Hvis du har fulgt mig noget tid, så vil du opleve at det var den samme strategi jeg lagde for dig omkring juletid sidste år. Nu får du den i en sommerferie tilpasset udgave.

 

Så er du klar? Så går vi i gang og vi tager udgangspunkt i den traditionelle industriferie, men metoden kan sagtens anvendes på både kortere og længere ferier og som benævnt andre årstider.

 

Men altså, allerførst skal du have et stykke papir og noget at skrive med. Hvis du hører til den visuelle eller kreative type så hav gerne et par forskellige farver kuglepenne klar


Imens du lige finder det frem, kan jeg lige præsentere mig selv. Jeg er Gitte Boesen vægttabsmentor og vanecoach og jeg hjælper kvinder med at opnå et varigt vægttab og et liv uden følelsesmæssig overspisning, så de kan blive tilfredse, glade og rolige i krop og sind.

 

Har du fundet papir og farvede kuglepenne? Godt!


Så starter du med at lave en tabel med 7 felter hen 3 felter ned, så noterer du dato med småt i hvert felt. Så hvis du har ferie i industriferien ville du skrive 12/7 med småt i hjørnet af det første felt øverst til venstre og så ellers fylde derhenad (13/7,14/7,15/7 etc) indtil du ender nederste højre hjørne med 1/8 som jo så er en søndag – du kan også tilføje ugedage, hvis du har behov herfor. Hver række repræsenterer en uge med start mandag og slut søndag.

 

Nu skal vi så skabe et overblik over ferien mhp kosten. 

 

Hvad er planerne for ferien? Vi starter med de store begivenheder i denne sammenhæng begivenheder hvor der vil være meget lækkert mad (kalorier) og begivenheder hvor du har lyst til at spise.


For mit eget vedkommende ved jeg f.eks. at jeg skal til noget familiearrangement den sidste lørdag i juli. Det er mere eller mindre et heldagsarrangement, hvor hverken omstændighederne eller lysten byder mig at spise vægttabsvenligt. Så den dag får med det samme et helt rødt kryds. Det røde kryds er altså det jeg allerede nu ved vil være en dag med mange kalorier.

 

Derudover skal vi have nogle dage hvor vi er på udflugt, lad os for eksemplets skyld sige at det skal vi i uge 29 fra onsdag. Jeg ikke kender programmet, men ved at det formentlig er noget med solid morgenmad, frokost der købes på udflugtsstedet, formentlig også en del is og aftensmad ude inklusiv en masse skridt, så vil jeg give de dage et blåt kryds. Her vil der altså komme både vægttabsvenlige måltider og gøremål, men der vil også være en del snacks, kalorierige måltider, så det er de vægtneutrale dage.
Så for at gøre det mere realistisk, så vil der også komme nogle dage med mange kalorier, de ligger fordelt her.

 

Nu har vi placeret nogle røde krydser – det var dem med mange kalorier.
Vi har sat nogle blå krydser – det er dage med både og

 

Og så er der nogle tomme dage. Hvis man vil have krydser kunne man lave dem grønne f. eks.

 

Så har vi overblikket over ferien – og ja du kan sikkert komme med mange forklaringer på hvorfor den ikke holder. Der sker uplanlagte ting i ferien, corona har vist at planer ændres osv, men det ændrer ikke på, at dette er sådan som det ser ud lige nu og her og det er det vi skal forholde os til.


Nu ser du så på ugerne. Du har 3 uger á 7 dage det er = 21 dage.

 


Hvor mange dage er røde: 3

 

Hvor mange dage er blå: 7

 

Resten er grønne, altså 11

 

Set fra et vægttabsperspektiv, så ser det ganske fornuftigt ud – selvfølgelig med en masse forbehold, men i det store hele. Det der ofte går galt er ’what the heck’ effekten. Altså du tænker at det kan være lige meget i ferien, for jeg skal jo alligevel alle  de her ting.
Men det ses tydeligt i skemaet her: det er jo ikke lige meget.


Lad os så sige at du havde rigtig mange røde dage i din ferie Jamen så har du stadig skemaet og så kan du begynde at prioritere- måske er der en rød dag der sagtens kunne blive grøn – f.eks. en dag i zoologisk have kan for mig være rød, men jeg kan også aktivt vælge at gøre den grøn igennem nogle aktive valg. F.eks. selv have frokost med så jeg ikke spiser is og pommes frites. En tur på camping kan også blive grøn vha nogle aktiviteter eller ved at vælge light frem for sukkersødet sodavand. Så der er altså en masse du kan gøre, men du kan også bare sige ’nu er det ferie, jeg gider ikke at bekymre mig om det og lade det ligge’.

 

Så det du gør her er at skabe overblik og en form for kontrol. Det kan også være at du finder ud af at der er masser af plads til jordbær og fløde, selvom du ønsker et vægttab.


Jeg gennemgår nogle gange denne model med mine klienter og afhængig af temperament, kan du også dele dagene op i de tre hovedmåltider og skabe et endnu mere præcist overblik, men min erfaring siger mig at det sjældent er en fordel.


Denne model er meget anvendelig når det kommer til kosten og i nogen grad bevægelse, men vil du have fat om nogle af de mere grundliggende vaner (altså dem der faktisk vil give dig resultater på sigt), så kan jeg anbefale dig at hente min gratis vaneguide. Den finder du på www.gitteboesen.nu/vaner eller ved at følge dagens episodenoter.

 

Tak fordi du lyttede med, næste torsdag er der en ny episode af podcasten VÆGTVINDER klar til dig – hvis du vil have den direkte gratis når den udgives, så er det bare at trykke ’abonner’ på podcasten der hvor du lytter med fra.


God dag, hej hej