Preview Mode Links will not work in preview mode

Vægtvinder v/ Gitte Boesen


Apr 29, 2021

Efter denne episode af podcasten vil du ikke længere være i tvivl om hvad du skal tage på, hvordan snittet skal være og hvilke farver klær dig bedst.

Danmarks stylist for kurvede kvinder, Hanne Jacqueline, deler rundhåndet ud af stylingtips, garderobefifs og kropsråd i dagens episode.
Du får blandt andet:
- et sæt tøj, tre forskellige udtryk
- sådan skaber du en talje der reelt ikke findes
- styling tips til store maver, korte halse og tykke ankler.

Og meget mere...

Hanne Jacqueline har et fantastisk kropssyn og flair for faconer - lyt med og få mod til at blive moderne.

Det blev der sagt:
(Transskription af udsendelsen)

Hej og velkommen til podcasten ”Vægtvinder”. Jeg er Gitte Boesen, vægttabsmentor og vanecoach. Jeg hjælper kvinder med at opnå et varigt vægttab og et liv uden overspisning.

 

I dag har jeg fået besøg af Hanne Jacqueline som er kvinden der har styr på påklædning af kvinder med kurver, men Hanne Jacqueline, jeg vil lade dig introducere dig selv fordi det er du meget bedre til end jeg er så hej og velkommen til.

 

Hanne: Tusind tak Gitte og tusind tak fordi at du vil have mig med på din podcast. Jeg rigtigt nok hedder Hanne Jacqueline, og jeg er stylist. Jeg har arbejdet som stylist i over 20 år. Styling for mig er egentlig hvad et blankt lærred er for en kunstner, jeg kan simpelthen ikke lade være, at inspirere og til dags dato der har jeg stylet mere end tusindvis af kvinder. Det har været hverdagens ”heltinder” som jeg kalder dig og mig, det har været studieværter på blandt andet TV2, Jeg har rådgivet politikere og erhvervskvinder. For mig er det vigtigt at vi forstår at der findes ikke nogen forkert krop men der findes noget tøj som klæder vores krop bedre end andet. At jeg er også utrolig og det betyder så meget for mig og gøre en forskel på kurvede kvinder, jeg er selv en kurvet pige og jeg har selv prøvet da jeg var yngre helst ikke at vil være med på billeder og stå lidt i yderkanten eller får nogen til at stå foran mig så man ikke kunne se hvor buttede jeg var på maven. Jeg har sluttet lidt fred med det. Jeg sluttede meget fred med det. Nu er jeg overalt på billeder alle steder, på de sociale medier, jeg laver videoer og jeg har lært at elske mig selv præcis som jeg er, og det er det der er så vigtigt at få givet videre til alle kvinder, også kurvede piger fordi vi kan godt være lidt hårde ved os selv.

 

Gitte: Det er der slet ingen tvivl om og det tror jeg ikke kun gælder kurvede kvinder, det gælder kvinder generelt og særligt med henblik på den måde hvorpå vi ser ud og det er jo også derfor jeg har inviteret dig med herind i dag Hanne Jacqueline, for ikke alene er du super skarp på hvordan man med fordel kan klæde sig så man har flatterende former og samtidig føler sig behageligt tilpas men derudover så har du også et vigtigt budskab med dig og det er at vi med fordel kan lære at acceptere og endda elske den krop vi nu engang er i.

 

Første gang vi to talte sammen for et par uger siden, der fortalte du mig at du var blevet drøntræt af og faktisk havde gjort op med den måde hvorpå vi omtalte kvinders former så det her med at se en form som enten en omvendt trekant eller en kegle, æble eller en almindelig trekant og du tilføjede ”hvem i alverden har lyst til at ligne en kegle? Ikke jeg i hvert fald”. Jeg blev helt fanget af din måde at se kvindekroppen på for du har nemlig lavet dit helt eget ordforråd, terminologi netop for at fremme den feminine tilgang til former så har du ikke lyst til at fortælle lidt mere om det?

 

Hanne: Jo, det kan du tro jeg kan. Det er fordi da jeg startede med og lave foredrag der talte jo meget med kropstyper og jeg havde det bare sådan at jeg kan simpelthen ikke stå og kalde nogen kvinder for en kegle eller en søjle eller et eller andet, andet negativt ladet ord hvilket jeg godt nok synes at en kegle er. Jeg vil ikke være kegle. Jeg tror ikke at der er mange af os der gerne vil. Så jeg tænkte hvad er smukt og feminint uanset hvilken udformning det kommer i og det er blomster og derfor har alle mine kropstyper et blomsternavn. Jeg fik faktisk fat i en ”blomster stylist ”og blomsterdekoratør kan også kalde det og fik spurgt hende om hun vil hjælpe mig med at finde en blomst som kan symbolisere de forskellige kropstyper og det har hun gjort så derfor så har alle mine kropstyper et blomsternavn og ved du hvad? Uanset om vi er en stylet lille rokoko buket eller vi er en vildt mark buket så er vi bare smukke og vi dufter fantastisk og der er bare noget unikt og feminint over enhver blomst og enhver blomsterbuket. Det er så vigtigt for mig at vi simpelthen lærer at elske os selv og tro på at vi er smukke lige præcis som vi er og som jeg sagde før, der findes ikke nogen forkert krop men der findes bare noget tøj der klæder vores krop bedre end andet.

 

Gitte: Så de blomster buketter eller blomster typer kan du sådan lige hurtigt fordi jeg kender ikke så meget til kropstyper som sådan, men nu siger du selv søjle og kegle og hvis jeg husker rigtigt så er der også noget med en omvendt trekant og sådan lidt af hvert. Kan du sådan sætte hvis man skal sige det ene det er den gammeldags måde at tænke kvindekroppen på og så har vi den Hannes Jacquelines måde at tænke kvindekroppen på. Kan du sætte dem op imod hinanden eller er det ikke til?

 

Hanne: Det kan jeg godt, Jeg har, hvis vi for eksempel tager det du kalder en omvendt trekant, det er hos mig en fransk lilje. Det er når man er bredere over skuldrene end over hofterne. Så har vi æblet, Det er hos mig en åkande det at når man har fokus på at man er rundt på maven. Den kropstype er jeg selv. Så har vi keglen, Det er for mig en Camelia blomst. Det er der hvor man går lige ned så der skal man altså man er ligesom lidt en firkant fra oven og oftest har man så lidt smallere bene men skuldre, talje og hofte går lidt ud i en, så er man en Camelia. Og så har jeg en Lupin. En Lupin er lige omvendt af en fransk lilje. En lupin har smalle skuldre og brede numser. Det er også en meget typisk kvindekrop type og dér skal man så give lidt mere volumen på overkroppen i forhold til på underkroppen for uanset hvilken blomster type du er/ kropstype så drejer det sig altid om og skab balance. Du skal altid skabe balance på din overkrop og din underkrop.

 

Gitte: Hvad mener du med balance?

 

Hanne: Jeg mener at hvis du for eksempel har smalle skuldre og bred numse så skal du ikke bruge noget på din overkrop fordi for som får dig til at se endnu smallere ud, fordi så fremhæver du at du er bredere over numsen så i stedet for at, hvis du har smalle skuldre og er bredere over numsen altså end Lupin så i stedet for at bruge V, nu skal i lytte her.

 

Det er lige ps, V’ér de formindsker og når i tager både udskæringer så strækker i jer ud så hvis du har mindre fylde på overkroppen så bruger du snit som strækker dig ud som en bådudskæring for eksempel gør. Det kan også være der sker noget på skuldrene men noget der giver lidt mere volumen på din overkrop. Hvis du til gengæld fylder mere på din overkrop kontra på din underkrop, så bruger du V’ér fordi V’ér, de formindsker. PS. hvis du kort halset at også rigtig godt og bruge V udskæringer fordi så strækker du din hals og det åbner dig mere op og giver dig mere højde faktisk og gør dig lettere i dit udtryk. Det er jo verdens nemmeste stylingtip, for det er bare åbne knap mere i din skjorte eller din kjole. Hvis du så har f.eks. runde T-shirt og tænker ”Jeg har kun rund T-shirt” skal jeg så smide dem alle sammen ud? NEJ, det skal du ikke du kan også skabe V’ér ved at lege og bruge din accessoires. På den måde kan du kan simpelthen styre hvor du søger blikket hen med at bruge accessoires og farver.

 

Gitte: Virkelig informativt allerede dér og så fint jeg det er jo ingen hemmelighed, jeg er vild med den måde at se kvindekroppen på som en fransk lilje, åkande, Camelia og Lupin. Meget, meget mere flatterende og feminin end en kegle eller en omvendt trekant som jeg f.eks. er. Har du et par flere generelle råd du sådan vil kaste dig ud i forhold til påklædning af kvinder med kurver for ellers har jeg jo en stribe spørgsmål Jeg har fået fra folk på mit ”Vægtvinderhold” mit vægttabsforløb og fra den lukkede Facebook gruppe. Et par tips inden vi går videre? Det er dig der styrer slagets gang, så har du lidt mere i ærmet til det? 

 

Hanne: Jeg har så meget, men lige nogle generelle stylingtips som vi alle sammen, jer der lytter mad kan tage i brug lige med det samme, og gå ind og øve jer foran spejlet og kan se at de rent faktisk kan gøre en forskel. Et er det her med at tænke på udskæringer. V-udskæring, bådudskæring, hvis du er smal foroven eller et en dyb rundet udskæring kan også være rigtig fint både til hvis du har fylde foroven og hvis det er at du er lidt smallere. En er de nemmeste måder og jeg ved jo godt at man hvor også kurvede piger, det her er målrettet alle men det er også målrettet os kurvede piger, fordi den allernemmeste måde du faktisk at give dig selv noget talje på selvom du ingen talje har, Jeg har for eksempel ingen talje, Det er at tage dit ærme på din bluse eller din blazer og rulle det op. Du ruller det simpelthen op. Jeg ruller simpelthen ærmet op fordi ærmet når du ruller det op og de anholdte lede er fri, så giver det dig et lettere udtryk og nu siger jeg noget du måske tænker er løgn, man går hen foran spejlet så kan du se at det er det ikke. Det er at når du ruller ærmerne op så giver du faktisk dig selv noget talje, og du giver dig selv et meget lettere udtryk. jeg gør det altid ladies! Uanset om det er en striktrøje, om det er en skjortekjole som jeg har på lige nu eller er det en blazer, så får den altid lige zip zip et par stykker op på et par centimeter oppe på ærmet fordi det giver mig et lettere udtryk og ja det det gør det og noget andet er også anklerne. I må gerne vise anklerne så ved jeg godt at mange kurvede piger, især os siger ”jamen det, jeg har kraftige ankler” Nej! Anklerne, det kan godt være du synes du har kraftige ankler, men det at du viser dine ankler ved på samme måde som de en håndled så vil det at man kan se dine ankler give dig et lettere udtryk. Det kan være du vælger en buks der stumper en lille smule, sådan en 7/8buks og så kan du tage en strømpe på og så din sko eller dine sneakers til. Du kan også vælge en støvle som slutter tættere omkring de ben i den nederste altså nede omkring dine ankler læge muskler, det gør også at du får et lettere udtryk. Så har jeg lige et lille PS inden vi går over til jeres spørgsmål også, Det er måske ikke alle der tænker over det men sådan noget som dit fodtøj, nu siger jeg bare noget. Et stykke udslidt fodtøj kan ikke løfte den lækreste outfit men et outfit du måske har haft på flere gange, mange gange og som er ved at være lidt slidt kan blive løftet af et par lækre sko eller støvler. Dit fodtøj er en super nem måde på sammen med den måde du bruger dine accessoires til at tilføre noget personlighed til dit tøj og det sæt du har på associeres og sko. Dine sko er faktisk med til at definere det udtryk som du får på dit outfit. Forestil dig du har et par jeans på og en hvid skjorte. Du tager et par sneakers på, hvad virker det så? Så virker det casual. Så tager du en sandal på, så får du det her lidt lette lose sommer udtryk så tager du støvle på måske et lidt spidst stof som sidder fast omkring benene og allerede dér har du lidt mere sharp udtryk. Samme outfit, 3 forskellige sæt fodtøj.

 

Gitte: Det er jo fantastisk Hanne Jacquline. Sikke alle de tips jeg har siddet her og noterer løs så selv sådan en som mig som ikke går synderligt meget op I påklædning. Det er jo nogle take away der virkelig er til at håndtere og have med at gøre og Det er jo også derfor at du er så fantastisk til dit arbejde som du er men Hanne Jacqueline, Jeg har samlet en stribe spørgsmål jeg lagde simpelthen et opslag op i gruppen som jeg nævnte her før hvad kunne i tænke jer at Hanne Jacqueline skulle spørges om, og det er en gruppe for kvinder der er enten i gang med eller ved og sådan finde ud af om de skal i gang med et vægttab eller/og/ eller det her med at få en form for accept af den person man er men også den krop man er i.

 

Jeg fyrer løs Hanne Jacqueline. Jeg har bare copy pastet den tekst der er kommet fra gruppens medlemmer og så svarer du efter bedste evne.

 

Der er et spørgsmål her der lyder: Jeg har altid klædt mig i stort pose tøj for at skjule min krop efter forløb har jeg tabt mig Jeg er stadig til den store side men har mod på at klæde mig mere feminin hvor skal jeg starte? 

 

Hanne: Hvor lyder det bare smukt at du har lyst til og begynde på den rejse og stort tillykke med dit med dit vægttab der hvor du skal starte man skal altid huske og det har jo også lært på forløbet de det tager lige lidt tid og få kørt nye vaner ind og det gør det også med tøj men du er nået dertil hvor du har lyst til at prøve noget andet så jeg tænker en måde du kan få noget mere feminine islæt på dit tøj Det kan jo være at du vælger noget med et print, et blødere blomsterprint og nu kender jeg jo ikke din kropstype men hvis du fylder mest i det øverste så vælger noget der er småblomstret, Fylder du noget mere over numsen , så vælger du noget foroven der er storblomstret og det er simpelthen igen det her med at jeg talte om at skabe balance så det er en rigtig god måde at gøre det på vælge nogle lidt glider ting. Vælge nogle overdele, vælg måske en kjole som har sådan lidt mere feminint udtryk, f.eks. print og hvis du er til detaljer, så er der også meget frem med blazer og sådan nogle ting lige nu. Noget andet er at du kan bruge din accessoires, tag flere smykker på, tag neglelak på. Sådan nogle små ting får faktisk én ret hurtigt til at føle sig mere feminin, fordi jeg lover dig for at når først du starter med de her små ting så kan du slet ikke stoppe din rejse og så får du bare lyst til at udforske det mere og mere.

 

Gitte: Nu kender jeg tilfældigvis kvinden der har stillet det her spørgsmål her og jeg kunne forestille mig et spørgsmål mere kunne være de her accessoires, de her smykker her.

 

Hvilken type smykke skal jeg gå efter? Er det nogen og nu er det så mig Gitte der taler, skal det være nogle perlekæder eller er det sådan nogle små guldkæder eller hvilke type smykker er gode at vælge og måske også i forhold til tidens trend?

 

Hanne: Med hensyn til smykker så hvis jeg vælger en tynd kæde så har jeg altid noget på der er lidt kraftigere fordi hvis jeg vælger noget der er for spinkel, så kommer jeg selv til at virke større men hvis jeg vælger noget der ligesom fylder lidt så giver det balance til min kropstype. Noget af det som er meget fremme lige nu og som man kan finde meget af er f.eks. ringe med en farvet sten, det er også perler, man kan få nogle sådan lidt store barokke perler som er meget inde lige nu og der er der sådan et mærke som Stine A f.eks. de laver nogle smukke smykker og dem kan man købe stykvis så det vil jeg vælge og så vil jeg bruge en halskæde også som fylder lidt men smukke øreringe enten med perler eller med nogle farvede sten eller nogle kraftige hubs. Det er sådan en rund øreringe det kaldes en hubs. Det er også super flot og faktisk klædeligt til de fleste. Det gør ikke noget at det er nogen der hænger lidt og så er der enten som sagt enten med sådan lidt større perler i, også kaldte barok perler eller med nogle farvede sten der findes simpelthen så mange sjove derude. Der er sådan noget der hedder IBO som også laver nogle super sjove smykker hvor i kan få og de koster ikke så meget, det er stadigvæk ægte metaller så man får ikke allergi.

 

Gitte: Nej det gider vi ikke. Det har vi ikke lyst til. Så det jeg sådan hørte dig sige, ud fra det her det her når man skal vælge smykker så kan man med fordel vælge nogen der er lidt af den større type smykker og gerne også noget lidt med lidt farver på.

 

Hanne: Det med at man tager nogle farver på det gør jo også at det bliver lidt personligt.

 

Gitte: Absolut! Godt, så er der kommet et spørgsmål mere der lyder Synes du at man skal skjule mave dellen eller skal man stå ved den og klæde sig mere kropsnært?

 

Hanne: Du skal stå ved dig selv! Du skal stå ved din krop! Du skal fremhæve dine kurver men allervigtigst så den måde du fremhæver din kurve på skal være den måde du føler dig godt tilpas i. Jeg vil ikke anbefale dig at tage en T-shirt der stumper men, jeg vil anbefale dig at tage en T-shirt som går ned over buksekanten og som godt må sidde lidt til, som giver balance til din kropstype og vælg en ud fra de stylingtips som jeg gav lidt tidligere i podcasten. Man står ved din krop og et godt lille fif generelt, det er at hvis det er at du bruger noget tæt ind på kroppen og du fylder lidt på overkroppen så brug eventuelt en løs skjorte udover, en lille jakke eller en kimono. Det vil give nogle rigtig flotte effekter.

 

Gitte: Okay. Det er godt at vide ja det tænker jeg helt bestemt. Hende der har skrevet det spørgsmål hun er i øvrigt super god til at klæde sig selv synes jeg så et spørgsmål mere. Dækker man bedst sin krop i stort tøj?

 

Hanne: Nej! Nu siger jeg noget. Det er måske lidt provokerende, men telte, det er noget vi campere i. Det er ikke noget vi smider på kroppen og med det mener jeg, at jeg også kan sagtens selv finde på og bruge noget der er lidt lose man så skaber jeg balance, så klapper jeg det for eksempel op som den danner et V fordi V’ere, det giver faconer eller hvis du omvendt har den smallere kropstype, så vælger du noget som går ud både udskæring og så kan man sagtens tage noget i det.

Hvis jeg har fylde på overkroppen, så har jeg altid noget smolt på underkroppen og så har jeg støvler eller sneakers på som ligesom giver balance op til den fylde jeg har på overkroppen man som udgangspunkt at jeg ikke for at man bare skal skjule sin krop, fordi det er igen det her. Vi sku smukke lige præcis som vi er og vi behøver ikke at skal skjule os selv og så er vi også have nævnt et par gange der findes ikke nogen forkert krop men noget tøj er bare bedre end andet. Så nej! Det aller aller vigtigste, dit tøj skal skal give dig den allerbedste følelse og ved du hvad gør det det så er dit tøj rigtigt for dig.

 

Gitte: Boom! God pointe! Vi skal vise os selv. Påklædning kan jo være en del af det. Næste spørgsmål: Jeg er rund som en bold hvordan kan jeg fremstå mere formet? Og du har jo været sådan lidt inde på det her tidligere er der et par pointer du lige vil trække ud og give vedkommende med?

 

Hanne: Altså. Jeg er jo selv rundt som en bold på maven det er det her med at skablere og så bruger jeg også nogle kjoler blandt andet ”Zelestes” har en del kjoler og Zelestes PS. har jo også lavet en kurve linje, men de har også nogle kjoler så er på deres linje men den de havde først og så den kurve linje, den er lige kommet til. Super lækkert mærke til gode priser. Men der har de nogle kjoler, hvor det ikke er et V på den måde at kjolerne er åbnet op, men på selve syningen, er det et stort bærestykke som går ned i V. Jeg håber det giver mening på kjolen. Og det giver noget facon. Det er super flot, også når man er meget rundt på maven. Sådan noget som jakker, blazer jakker, det bruger jeg rigtig tit og så er det tit med at jeg har noget der sidder lidt til, inde på kroppen og så bruger jeg en kimono eller en løs skjortekjole ud over.

 

Gitte: Godt. Gode råd. Det gav mening for mig og hvis det giver mening for mig som ikke er så meget inde i jargonen så tænker jeg så gøre det det for de fleste og ellers så til sidst i udsendelsen så fortæller jeg Hanne Jacqueline også hvor man kan finde mere om hende og jeg skal også nok linke til det i episoden noterne så hvis der nu var noget af det vi gennemgår her i dag hvor man tænker, ”Ej det kunne jeg egentlig godt lige tænke mig at få uddybet” eller ”Det er lidt nysgerrig på” eller ”hvad var det egentlig lige en bådudskæring det var” så jeg er sikker på at man meget gerne må tage fat i dig og også spørge løs. Når jeg har en stor mave, skal snittet så være under barmen eller midt på barmen til en kjole? Jeg synes jeg ser gravid ud på mine billeder.

 

Hanne: Jeg gav lige tidligt også og lige præcis med det der med kjole snittet så er det faktisk rigtig pænt når den sker lige under barmen, og hvis den så har et V ned til den skæring der ligger lige under barmen, så lover jeg dig for, så skal du bare så tryllerier. Så virker det rigtig godt og en anden kjole type du også skulle til at prøve, det er skjorte kjolerne. Skjorte kjolerne er så klædeligt og kan bruges på mange forskellige måder.

 

Gitte: Perfekt konkrete råd. Det er dejligt. Skal jeg smide alt det tøj ud som strammer og bare købe større og løse trøjer og bukser? Og vedkommende her skrev faktisk en længere forklaring. Hun har taget nogle kilo her på henover 2020 og også 50 plus og det er sådan jeg læste ud i det hun skrev. Det er ikke sikkert at et vægttab sådan ligger lige rundt hjørnet så det tøj jeg har lige nu det sætter rimelig meget til. Skal jeg fortsætte med at gå i det tøj som sætter lidt til eller skal jeg sige nå så må jeg ud og investere i en størrelse større? Gav det mening det spørgsmål Hanne?

 

Hanne: Ja. Det gav 100% mening og dejligt at høre at du har det godt hvor du er i din krop nu. Jeg vil anbefale dig at det tøj som du har i dit klædeskab, passer dig, så derfor så vil jeg rydde godt ud og der findes så mange platforme hvor du kan sælge dit tøj på som ikke tjener dig mere. Jeg plejer altid at sige når jeg ryger ud i garderoben, det jeg sender ud i universet, vi vinder mangfoldigt tilbage og det synes jeg det er sådan et lille fint en, for jeg kan godt have lidt svært ved også selv at rydde ud i garderoben. Men ud med det der ikke tjener dig. Du fortjener at være smuk lige præcis som du er, så det er tøj du har i din garderobe, det skal tjene dig det skal give dig den bedste følelse.

 

Gitte: Ja, helt enig og og tøj der er for småt eller der strammer på ubehagelige steder er jo ikke noget der trives i og så vil jeg spørge dig Hanne Jacqueline, Det er vel heller ikke sådan når man går i de forkerte størrelser og det kan jo være både den ene og den anden vej, altså tøjet ikke er for småt og tøj der er for stort. Det vil jo ikke ligefrem noget der klæder ens figur, tænker jeg umiddelbart.

 

Hanne: Det er det heller ikke, altså det er også derfor jeg siger, det er så vigtigt at det tøj vi har i klædeskabet det tjener os. Jeg plejer gerne at sige ”du skal se din garderobe som en brugsgenstand, slet ikke et museum”, så kan der være nogle enkelte ting der hænger derinde som du har nogle specielle oplevelser eller situationer i dit liv. Din brudekjole, en speciel kjole, et eller andet jakkesæt eller noget som har en speciel betydning for dig. Det kan du beholde men resten det skal være aktiv, det skal gøre noget godt for dig, det skal tjene dig. Så derfor, det du har i din garderobe, det skal du også kunne bruge og kan du ikke det så send det videre ud fordi så er der nogle andre der bliver glad for det og du er så bare et andet sted i livet hvor du så skal prøve nogle andre ting og nogle andre styles og måske nogle andre farver, nogle andre print.

 

Gitte: Det er jo en oplagt mulighed for netop at prøve noget af det som du har givet mere ser i dag med noget print og noget store blomster eller små blomster, netop hvis man skal til at købe en størrelse større eller en størrelse mindre og så kan man jo kaste sig ud i det. Hvilket snit bluser af mode/passer nå man har rundet de 40 og har en god delle på maven? Hanne: Nu skal du høre her. 1. Vi stylingtips jeg lige har givet, kan du sagtens bruge. 2 Der er ikke noget som du ikke kan bruge fordi du er blevet 40. At det virker måske lidt provokerende på nogen, men det er der ikke fordi du skal bare bruge det på din egen måde. Så er der nogle ting du ikke vil bruge fordi du ikke føler dig tilpas i den eller fordi de ikke klæder din kropstype, det er noget helt andet men hvis du ser en bluse hvor du bare bliver hamrende forelsket i den du tager den på og ind i prøverummet ved siden af dig nu ved jo ikke hvor gammel du er der står en pige på 25 så tænker du når hun kan have den så kan jeg ikke have den. Jo! Det kan du, for tøj drejer sig om at klæde sig efter sin personlighed, så hvis den bluse giver dig den helt rigtige følelse og den passer til dig så skal du bare købe den. Der er ikke nogen regler. Det er sådan lidt et gammeldags princip med at når man også bliver 40 så skal man have klippet håret af. Man må ikke blande rød og orange og man må ikke blande blå og sort. Der er noget jeg mixer, så er det blå og sort rød og orange også. Der er ikke nogen regler Der er regler for at du skal kigge dig selv i spejlet og du må godt være lidt kritisk og sige gør det her noget godt for min krop? Ja det gør det. Giver det her tøj mig den rigtige følelse? Ja, og må jeg lige komme med et lille PS til at undgå fejlkøb? Nu skal i høre her. Når i står inde i prøverummet og i ser en lækker ting og tænker ”den her lækkerbisken, den skal med mig hjem i klædeskabet”, så husk, gør jeg lige selv den her tjeneste, tænk lige over har du minimum 3 styles hjemme i din garderobe som du kan mixe den med.

 

Gitte: Og hvad betyder det Hanne? 3 styles, betyder det 3 bluser eller 3 sæt tøj eller?

 

Hanne: Nej. 3 styles betyder 3 stykker tøj. Det vil sige hvis du nu for eksempel står med en lækker bluse og så tænker du ”hvad har jeg der passer dig hjemme til dem? Jeg har måske en lang nederdel, eller en kort, jeg har måske et par jeans, og jeg har et par grå bukser” som det ville være rigtig smukt sammen med. Så ved du allerede når du kommer hjem med den hvad du skal mixe den med, hvordan du skal bruge den. Hvis du bare køber den fordi du bliver forelsket og det kender jeg godt selv vi bliver jo betaget af alle de lækkerier der hænger og du kommer hjem med den, og du næste morgen når du skal på arbejde så tager du den ud af skabet, typisk så har vi et kvarter til at klæde sig på om morgenen. Vi har måske 2-3 minutter og du tager den ud af skabet og du ikke ved hvad du skal bruge den til så vil du automatisk hente den ind igen for det har du ikke lige tid til at tage stilling til. Når du har gjort det tredje gang tror du så nogensinde du tager den ud af klædeskabet igen? Det kan jeg love dig med at det gør du ikke fordi den giver dig jo ikke en særlig god følelse mere den giver dig jo et nederlag hver gang du tager den ud fordi du ved ikke hvordan du skal bruge den og til sidst så fortrænger du og så hænger den inde bagest i skabet og den eneste der har fået noget ud af det det er dem der har solgt dig den.

 

Gitte: Ja, og sådan et stykke trøje eller hvad det nu end kan være det tror jeg vi alle sammen har mindst et af til at hænge i skabet og gud hvor er det rigtigt, det har jeg aldrig tænkt over. Kort og godt, Hvad er inde lige nu? er der en der spørger.

 

Hanne: Ja, der er altså i det her forår der kan jeg lige så godt sige at det er simpelthen som en blomsterflora. Noget af det der er sådan rigtig meget tilbage, det er pastelfarverne. Pastelfarverne er store og så er der kommet bukser med vide i benene og så tænker du måske det kan jeg ikke have fordi jeg er kortben - jo det kan du faktisk fordi hvis de kommer helt ned og knækker nede på dine sko så kan jeg love dig med at de giver dig et længere ben end du lige umiddelbart regner med, så skal du bare produktionen til overkroppen. Der er masser af tern fremme. Tern er jo lidt mere cool. Man er sådan lidt mere tit lidt mere maskulin hvor at blomsterne kan være lidt mere feminine, så der skal i ud at kigge på de her tendenser der er inden for print og så leopard er altid med og det er også med i den her sæson. Der er masser af noget af det nye, alle de her nye smukke pastelfarver og den her lyng farve er rigtig meget fremme så det er så nemt måde godt spørgsmål på deres nem måde lige at få lidt nyt ind i ens garderobe, det kan for eksempel være at vælge et af de nye print eller en af de her smukke nye farver.

 

Gitte: Og i den forbindelse så jeg lyst til at spørge: Er der noget der aldrig ikke er in’? Er der nogle farver eller en beklædningsgenstand eller et eller andet du kan sige hvis du køber det her det går aldrig af mode hvis man kan sige det sådan.

 

Hanne: Ja, nu er det sådan at man tror at denne måned skifter per sæson, det gør moden faktisk ikke. Ja, moden kører faktisk i sådan flere år fra en trend ligesom begynder at opstå så den kommer ned og bliver mere mainstream til vi begynder at bruge dem ud i butikkerne og tage den til sig der har den faktisk en lang periode. Jeg vil sige noget af det vigtigste du skal have i din garderobe og som jeg virkelig er en varm farve, fortaler for det er at du har en basis garderobe. Med en basisgarderobe så mener jeg enkle T-shirts, korte som lange ærmet toppe, et par gode bukser med et par gode snacks, et par gode støvler, en god blazer som passer dig, sådan nogle ting som er udødelige og holdt det i basis farverne som ligger, jeg synes også army farven er en basisfarver, i skal huske det her, det er tips så hvis i ikke er til army farvet, jamen så lader jeg bare være med at vælge army farve, men sådan noget som blå nuancer, grå nuancer, sorte/hvide, army farvede, de toner der er altid basis farver sort hvid af basisfarver og have ligesom nogle runde ting i din garderobe så kan du vælge det fra sæsonerne som du synes passer til dig og som du føler tiltrukket af og så kan du spejle din basisgarderobe op man tro mig er basisgarderoben på plads så er du nået langt med at få din stil på plads. Det er ligesom et hus, du begynder heller ikke at komme blomster i vaserne før vinduerne er sat i huset. Fundamentet er på plads det samme gælder med den basisgarderobe.

 

Gitte: God metafor, Det jeg har lært om dig Hanne Jaqueline, og det er jo rigtig godt til en podcast at man sådan kan drage sådan visuelle forestillinger med ind over så kan dette nogle gange, for nogle personer i hvert fald, lidt lettere at lytte med. Allersidste spørgsmål i rækken Er der noget tøj som jeg skal holde mig fra?

 

Hanne: Du skal holde dig fra tøj der ikke giver dig den rigtige følelse. Det er kort og godt så ved jeg godt hvad du tænker, er der noget tøj fordi vi måske har lidt fylde på kroppen som vi ikke kan passe, der vil jeg sige ikke meget. Noget af det jeg vil sige er altså noget som jeg virkelig vil sige nej til, det er hvide leggings og stumpe bluser fordi de tjener ingen. De tjener ingen gang en kvinde på 18 år hvor det hele sidder som det skal. Altså stumpe blusen gør måske, men de hvide leggings, det er lidt ligesom mænd over 40 i lycra på cykel. Det er altså det samme som at vælge en sort eller vælge den mønstrede leggings. Det er det eneste jeg vil sige ”DON’T” fordi så stiller du dig foran spejlet, fordi vi kurvede, så må vi det samme som alle andre. Vi er bare været vant til at der er en hel masse vi ikke må, men det er der ikke. Vi sætter selv reglerne. Vi er en kvinde, Vi er og vi bestemmer selv.

 

Gitte: Og når Hanne Jaqueline siger det, så passer det og jeg støtter helt op om det. Vi bestemmer nemlig selv og jeg er så glad for du kom ind på det netop det her med at det du føler dig tilpas i når du også synes klæder dig foran spejlet og så med alle de her sindssygt gode tips du lige gav med her på vejen, så er der faktisk ingen hindring i at du skal klæde dig præcis lige som du ønsker og lige som du synes er er flatterende og behageligt for dig. Virkelig godt på nær lige hvide leggings og stumpe bluser og det tænker jeg det kan vi alle sammen godt bare lade være med. Åh gud, ja. Fantastisk Hanne Jacqueline, jeg har ikke flere spørgsmål lige nu. Et godt råd som du vil give videre til de der lytter med her i dag? Det behøves ikke at være omkring tøj eller mode eller styling. Det kan også bare være et livsråd men har du et eller andet du gerne vil sige?

 

Hanne: Det har jeg faktisk og det er faktisk inde omkring det som jeg har talt om i dag. Men det er simpelthen fordi jeg kan ikke pointere nok. 1. husk nu du er smuk lige præcis som du er lige nu og lige her, og så tro mig, når du har skabt den balance omkring dit indre og dit ydre, det vil sige at du også har en stil udadtil der viser den kvinde du er inderst inde, så vil det simpelthen give dig mere ro og det øge din selvtillid.

 

Gitte: Godt tak for det, god pointe! Her til sidst så vil jeg sige 1000 tak fordi vi måtte lytte på dig her i dag Hanne Jaqueline. Jeg ved at du har masser af flere guldkorn, du har sågar kurser i det her du hjælper til på forskellige medier med at finde den rette påklædning hvis man kan kalde det det. Derudover så har vi tog faktisk også en aftale om en anden podcast episode hvor du komme ind og fortælle om din egen personlige rejse med det her med at være en kurvet kvinde og din rejse igennem livet også med mode men ikke så praktisk som nu udsendelsen her i dag.

 

Inden vi slutter af, for jeg er sikker på at der er nogen der sidder og lytter med der rigtig gerne vil høre mere, se mere til dig Hanne Jacqueline, hvor kan de så finde dig henne?

 

Hanne: Altså som du også sagde så har jeg jo forskellige platforme der hvor at jeg ville elske at have dig med ind fordi der ved jeg du kan få en masse tips, det er inde på min Instagram, som hedder Stylist_HanneJacqueline.

 

Gitte: Jeg ligger nogle forskellige link hvor man kan finde dig ikke bare på Instagram men også din hjemmeside og så videre det ligger jeg i dagens episodenoter så der kan man altid bare gå hen og se.

 

Tak fordi du lyttede med, have en fantastisk dag, næste torsdag er der igen en ny episode af podcasten ”Vægtvinder” ude, pas godt på dig selv hej hej

Du kan finde Hanne Jacqueline på hendes instagram profil her

Hanne Jacquelines hjemmeside finder du her 

Gratis guiden Slip sukkertrangen finder du her